4.6.2015

EXPO 2015 PART 1

Kesäkuuta armaat!

Vajaa kuukausi takaperin sandaalini kipittivät pitkin Milanon katuja. Aiemmin keväällä nautin Rooman jännittävästä ilmapiiristä. Jostain syystä Milano vei ehkä aavistuksen pidemmän korren, vaikka upea ja mahtava Rooma onkin. Ehkä juuri siksi. Milanon tavallinen olemus viehätti tätä yksin kulkijaa. Jep, kutsun sitä tavalliseksi. Matkustin yksin, mikä oli melko yllättävä päätös jopa itselleni. Viikon neljän seinän sisällä sairastelun päätteeksi ostin lentoliput ja totesin, ettei sponttaanilla aikataulullani saada kaveria matkaan. Suuntasin kohti Maailmannäyttelyä, Expo 2015 intoa puhkuen.

Reissu lukeutuu yksiin mukavimmista. Vaikka jalkani olivat rakoilla ja välillä olisi tehnyt mieli kuulla erilaista näkökulmaa ja mielipiteitä; Nautin. Nautin siitä, että oli pakko iltaisin tutustua majapaikan muihin asukkaisiin ja kokea yhteenkuuluvuutta aasialaisten matkaajien kanssa, yhtä hukassa hekin. Kulkea mihin suuntaan nokka näytti, eksyä kujalta ja vain olla. Kiertää paviljonkeja omalla tahdillani, sillä kenkien aiheuttamat kuusi rakkoa pitivät tahtini melko hitaana. Sain kiksejä siitä, että viimeisimpinä päivinä olin jo nopeampi kuin vanhat heiveröiset papat. Mutta nyt niitä paviljonkeja.

Alla Tshekin rakennuksesta, jonka katolta pääsi kurkistelemaan Rho Fireran yli.

IMG_0061 IMG_0054 IMG_0001 IMG_0171 IMG_0084 IMG_0103 IMG_0081
IMG_0097

Bahrain betoninen arkkitehtuuri viehätti silmääni erityisesti. Aasia ja Lähi-itä oli mukana vahvalla edustuksella. Yllätyin Bahrain yksinkertaisen tyylikkäästä ja viimeistellystä ilmeestä. Näyttelystä uupuivat kaikki pohjoisen Euroopan maat. Olisin mielelläni nähnyt Islannin taidonnäytteen ja tietysti kotimaani teoksen. Toisaalta en, sillä messut ovat kalliit ja en näe, että tämä on se ehdottomin osallistumisen kohde.

IMG_0178

Etelä-Korea jysäytti teknologialla ja hieman oudoilla videon pätkillä, kuten muutkin aasian maat. Aasian maat olivat selkeästi teknologiapainotteisempia, tulevaisuuskatsesia tietyllä tapaa. mikä oli mielenkiintoista, mutta välillä outoa.

IMG_0181 IMG_0194

Lisää Expo kuvia tulossa ja mahdollisesti tarkempaa selostusta paviljongeista.

Aurinkoa! Täällä ainakin sataa..

Titi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti