19.3.2014

Stockholm furniture design and lightning fair

Hälsningars från Stockholm!
Hyppäsin tänä vuonna ekaa kertaa seikkailemaan Tukholman huonekalumessuille. Hämmästelin, kuvasin ja tutkin. Nämä messut ovat sisustuksen saralla pohjoismaiden suurimmat. Sitä en epäile enää hetkeäkään, sillä silmä ui Atlantissa verrattuna kotimaisiin messuihimme. Tukholman messut tarjoavat laajan kattauksen tämän hetken muotoilun maailmasta. Olen haaveillut kyseisestä messuretkestä jo vuosia, joten odotukset olivat korkealla. Kalenteri taitaa olla mustunut kyseisten päivien kohdalta, sen verran tiuhaan öitä matkaan laskin.
Näytteilleasettajien osastot loistivat mahtavuudellaan ja kekseliäisyydellään. Tämän vuoden Guest of Honor oli tanskalais-italiainen kaksikko GamFratesi. Heidän luoma tyylikäs messuaula otti tulijan kauniisti vastaan ja tarjosi lepohetken messu-maratonista uupuneille jaloille. Erityisesti mieleeni jäivät Fager / Myllymäki c/o The Design Barin katosta roikkuvat kuuset, Kvadratin kangaslenkit, Kasthallin tyylikkyyttä uhkuva osasto ja no joo ihan järjetön lastillinen kaikkea muuta kaunista ja leikkisää! Sen enempiä jaarittelematta tarjoilen teille nappaamiani maistiaisia messujen annista. Nauti, kommentoi ja kysele.

gamfratesi


kavdrat

menu

kasthall

normanncopenhagen

pöytä

trends

sff14

deer-shelf

Paluu Suomeen koitti, joten kokoelma on hyvä lopettaa yllä komeilevaan kotimaiseen taidonnäytteeseen. Tämä hylly on ollut toive listallani jo hetken, mutta messut vakuuttivat: Be Designin Deer Shelfin takaa löytyy suomalaiset siskokset ja valmistus on suomessa. Ylpeyteni suomalaisuutta kohtaan nousee korkeisiin lukemiin. Messut ja Tukholma vilahtavat teksteissäni varmasti vielä tulevinakin viikkoina. Opiskelija-suunnittelijoiden osasto Greenhouse on mielestäni esittelemisen arvoinen. Tusen tack Stockholm.

// Titi

Kuvat: Tiiamaria Reijonen, Bedesign, Gamfratesi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti