9.6.2014

OI TÄTÄ VOHVELIKESÄÄ

IMG_9246

Ajattelin jakaa teille asian, joka kuuluu lähtemättömästi joka kesääni. Vohvelirauta. Niin kauan kuin muistan, olemme paistaneet vohveleita ja lettuja naapurin Emman kanssa. Rauta oli kuumana ja me keksimme mitä ihmeellisimpiä juttuja näiden vohveli- ja lettuhetkien ympärille. Aina emme aivan onnistuneet ja jo istuessamme rannalla lettukasan kanssa, huomasimme ripauttaneemme suolaa hieman enemmän kuin hyppysellisen. Vohvelit tuovat minulle joka kerta mieleen Emman. Ihania lapsuusmuistoja, joita vaalimme paistamalla näitä vohveleita vielä aikuisinakin. 

Rakkaussuhteeni vohveleihin vain syvenee kesä kesältä. Tämän vuoden vohveli-kauden avasin Emilian ja hänen poikaystävänsä kanssa. Tästä se vohvelikesä alkaa! Taikinaa voi varioida lorauttamalla perinteistä vichyä, mehua, kaakaota tai mitä ikinä keksii. Lisukkeilla voi kursailla, mutta ainakin oman kieleni vie parhaiten mennessään tuoreet marjat ja vaniljajäätelö.  

Kaavailin lettukestejä valmistujaisiinikin aikoinaan, mutta hankalan toteutuksen myötä luovuin ideasta. Ehkä sitten häissä tai viimeistään hautajaisissa.

Mikä juttu kuluu sun kesäperinteisiin? 

// Titi

Tässä meitsin vohvelitaikinan ohje, jota on raudan väliin kauhottu rakkaudella jo vuodesta 1999.

IMG_9222

3 kommenttia:

  1. Ihanaa Titi! Perinteitä kannattaa vaalia!

    VastaaPoista
  2. Oiii! Sait sittenkin vohveliseuraa!! Ens kesteillä oon varmasti mukana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvä kauden aloitus, mutta näitä kestejä tulee kesän täydeltä, odotan saada sut seuraksi! :)

      Poista