19.4.2015

SOUL LOVE

IMG_0543

Fiilistelen vielä hetken Soulia. Kaupunkia, jonka sykkeessä tanssimme suurimman osan matkastamme. Hiihdimme kiltisti ystäväni perässä, sillä tietämyksemme Soulista oli minimalistinen.

IMG_0548

Nousimme näköalatornin ja toimistorakennuksen huipuille. Pasilan tv-tornia muistuttavan Namsan Towerin huipulta aukeaa Soul kokonaisuudessaan. Kun taas 63 Bulding sijoittuu kaupungin keskelle, jonka ylimmästä kerroksesta näkee kuinka auringonlasku piirtää raidat pilvenpiirtäjien kylkiin. Ylhäältä otetut kuvat ovat juuri tuosta toimistorakennuksesta. Kummatkin hissiajelut maksavat, joten jos toinen pitäisi valita, valitsisin 63 Buildingin. Kyseinen taivaan hipoja oli muistaakseni Soulin viidenneksi suurin..? En pysy enää laskuissa, sillä vierailumme aikana rakenteilla oli vaatimattomasti korkein maamerkki.

IMG_0872

Soul on sekoitus kansainvälisiä merkkejä ja heidän omaa vahvaa perinnettä. Katukauppiaat ovat tiivisti vierekkäin esitellen tuotteitaan erilaisten laulujen ja lorujen kera. Se ken on saanut julkkisasiakkaan vetää pisimmän jonon. Huvittuneena tästä, päädyimme itsekin erääseen jonoon etelän kaupungissa, Busanissa. Veikkaan, että sama ideologia pätee myös pääkaupungissa. Julkisuus on ihmellistä, ainakin korealaisista. Ei siis auta naureskella tälle, kun on kerta itsekin jonottanut tuntemattoman julkisuus episodin vuoksi jotain paikallista, perinteistä, kuuluisaa herkkua.

Katukauppiaiden herkut eivät ole hinnalla pilattuja, joten suosittelen rohkeasti maistamaan. Shoppailua voit harrastaa monessa paikkaa, mutta yksi suosituimmista kaduista on Myeongdong. Jos Gangnam Style kiehtoo, suuntaa Gangnamin kalliin maineen saavuttaneelle alueelle. Alue on täynnä kauppoja ja kulutusintoisia nuoria, juuri sitä kaikkea mistä kappale irvailee. Ja älä erehdy lausumaan, kuten allekirjoittanut Gangnamia Kankanina - raiskattu.

IMG_0902

Wonien setelinippu saa itsesi tuntemaan rikkaaksi, sillä yksi euro pyörii päälle tuhannessa wonissa. Kaupat ovat auki ilta yhdeksään, joten voit huoletta sivistää (lue - kuvailla museon lattioita) itseäsi päivän museoissa ja turisti nähtävyyksissä. 

IMG_0535 IMG_0678
IMG_0778

Ja tietysti mieltäni ilahdutti kansallismuseon Tee mestan valaisimet.

Uuteen viikkoon mars.

// Titi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti