9.4.2015

TRADITIONAL | SK PART 2

IMG_0514

Hello! Hieman kuumehöyryinen ja punanenäinen tyyppi täällä hei. Ajatelin jatkaa Korean muistelojani Soulin katukuvien kautta, ennen kuin uppoudumme ruokaan. Melkein en malttanut olla laittamatta ruokakuvia tähän jo, mutta maltti on kuulemma hyväksi. 

Perinteinen ja kuuluisa tulivat tutuiksi sanoiksi tuolla matkalla. Veikkaan, että osa syy on Korean historiassa. Etelä on rakentanut lähes kaiken mitä ympärillämme näimme 61 vuodessa.Yläpuolen naapurinhan me kaikki tiedämme, joten syyt ja seuraukset lienee selviä. Jos siis matkaat Samsungin, LG:n ja Hyundain maahan, suosittelen Koreoiden Sota museota. Suuri museo kattaa sisälleen kaiken 4D-kinoa myöten. Museot ovat yleisestkin valtavia ja asettelu on mielenkiintoinen. Käväisimme myös parissa muussa museossa, mutta tämä jäi vahviten mieleeni. 

Kunnioitan Etelän nousujohteista polkua. Heillä on maailman korkeimpiin lukeutuvat pilvenpiirtäjät, maailman suurin tavaratalo, kuvottavimpiin ruokiin lukeutuvat elävät mustekalat -maistettu, suurin kirkko jne..

IMG_0440
IMG_0481

Upean vehreä Korea pysyi piilossa meiltä, sillä matkasimme keskellä talvea. Uskonkin näkymien olevan aivan erilaiset kuvitellen puut ja puistot vihreinä. Tämä matka oli elämyksellisesti ja kulttuurillisesti sellaista luokkaa, että annoin anteeksi ruskeille oksille. Olivathan he yrittäneet piilottaa niitä paikoin runsaalla jouluvalo varustuksella. 

IMG_0487ooo

Arkkitehtuurin näkökulmasta Suomessa suojellaan kaikki rakennukset, että kaikki voivat sitten varmasti tulevaisuudessakin ihastella 70-luvun saavutuksia. E-korean ulkoasu on uusi. Vanhoja rakennuksia ei erinäisistä syistä ole voitu suojella, joten suurin osa näkymästä on upo uutta. Lukuunottomatta muutamaa Japanin ajoilta jäänyttä maamerkkiä, Yliopistoja riittää, ja ne jakautuvatkin omiksi alueikseen. Ennen matkaa mietin suuntaavani Souliin vaihto-oppilaaksi seuraavaksi syksyksi. Alla kuvasssa komeilee Ewha-Universityn rakennuksia. Maahan sulautuva kirjasto kattoi sisäänsä kauppaa, leipomoa, silmälasiliikettä ja ties mitä! Mitä ikininä voisit kesken opsikelupäivän kaivata, löytäisit sen kampukselta. Paikka vaikutti kivalle ja tyylikkäälle. Varsinaisen kampuksen ulkopuolella on ravintoloita ja kauppoja. Tässä tapauksessa vahvasti suunnattu naisille ja opiskelijan budjetille. Jep, Ewha aiemmista tiedoistani poiketen, on suunnattu vain naisille. Ja niin suunnitelmani muuttuivat tässä kohtaa. No ei vaan, muutos tuli paljon myöhemmin. :D 

IMG_0665 IMG_0682

IMG_0487 Tämä niiskuttaja jatkaa unien maille. Pahoittelut mahdollisesta epäjohdonmukaisuudesta, tämä pää kun on vain täynnä limaa.

Kysymyksiä matkaan liittyen saa esittää! Ja toiveita mistä postailla. Luvassa ainakin juttua ruuasta ja Jejun saaresta. Olisiko Must Visit places in Soul - kohdelistalle tarvetta?

// Titi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti